Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Έξη Νέοι Αγρότες από την Πιερία στην Χίο





Την Πέμπτη, 8 Σεπ 2011, ξεκινούν έξη Νέοι Αγρότες να συμμετάσχουν στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, ως εκπρόσωποι της νεοσύστατης Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, έχοντας στις αποσκευές τους τα συμπεράσματα από την συνάντηση-συζήτηση της 5/9/2011, που έγινε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Δημοτικού κήπου Κατερίνης, την πρώτη μετά την εκδίκαση της ίδρυσης στο Πρωτοδικείο Κατερίνης.
Την συμμετοχική συζήτηση εμπλούτισαν οι σκέψεις του προέδρου της ΕΝΑ Πιερίας κ. Δημήτρη Δαλαμήτρα, του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (Τεχνικού Συνεργάτη ΠΕΝΑ), του κ. Δημήτρη Ρουκά (Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη κας Μαυρίδου), του κ. Γεωργίου Κουκουλιάτα (συνεργάτη του Βουλευτή κ. Παπαγεωργίου), της κας Μαριάνας Καβουνίδου (συνεργάτιδας της βουλευτού κ. Μίχου), του κ. Παναγιώτη Μαβίνη (δημοσιογράφου), του κ. Γεωργίου Κουκουλιάτα (Γραμμ. Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου) και πολλών άλλων.
Η συζήτηση κατέληξε να σχεδιασθεί η συνέχιση των πετυχημένων «ενημερώσεων επί τόπου» με την επόμενη να προβλέπεται να γίνει στην Ρητίνη, στις 3 Οκτ 2011, στις 20.30, όπως πάντα την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα σε διαφορετική πόλη μέχρι να προσφερθεί κάποιας μορφής έδρα για την Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας. Επίσης το ΔΣ της ΕΝΑ Πιερίας ανακοινώνει ότι περιμένει προτάσεις για ενημερώσεις για τις 7/11/2011, τις 5/12/2011 με επιστέγασμα τις 2 Ιανουαρίου 2012, που προβλέπεται ανασύνταξη του Διοικητικού Συμβουλίου με εκλογή νέου και προγραμματισμό για την επόμενη τριετία.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας στηρίζει την «Γιορτή του Αγρότη» στις 17-18 Σεπ 2011, στην Καρίτσα, όπου σχεδιάζει να έχει ένα stand για να ενημερώσει όλους όσους θα ήθελαν για τις δραστηριότητες της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας.
Επίσης μέλη της ΕΝΑ Πιερίας θα συμμετέχουν στις 24-25/9/2011 στο ΚΕΓΕ Σερρών στην διημερίδα «Επιστήμη & Νέοι Αγρότες», ενώ μοιράσθηκαν προσκλήσεις για το σημαντικό Συνέδριο για «Το κοινό μέλλον υπαίθρου και πόλης», την Τρίτη, 27 Σεπ 2011, στο Ζάππειο Αθηνών.
Η ενισχυμένη αντιπροσώπευση της ΕΝΑ Πιερίας στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών εκφράζει τόσο τον δυναμισμό της νέας Ένωσης, όσο και την διάθεσή τους να συστρατευθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο κίνημα των Νέων Αγροτών, αλλά και να εξετάσουν τις δυνατότητες φιλοξενίας μιας ευρύτερης διοργάνωσης Νέων Αγροτών, πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα ΠΑΘΕ, αλλά και κοντά στον άξονα της Εγνατίας οδού, δίπλα στον Όλυμπο και στην σκιά των Πιερίδων Μουσών.
Το 2012 γιορτάζεται το Διεθνές Έτος ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ και οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν ότι πρέπει να τονιστεί η μεγάλη προσφορά των συνεταιρισμών στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλα και ο δυναμισμός που περικλείει η Κοινωνική Οικονομία.
Την Δευτέρα, 3 Οκτ 2011, στην Ρητίνη, στις 20.30, μαζί με τα άλλα θέματα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ακούσουν και τα συμπεράσματα των συμμετεχόντων στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011), μεταξύ των οποίων θα είναι οι: Δαλαμήτρας Δημήτριος (πρόεδρος ΕΝΑ Πιερίας), Παπούλια Κερασία (Γραμματέας ΕΝΑ), Στεφανίδης Νικόλαος, Μουμουλέτσα Μαρία, Τσιφτίδης Γιάννης & Κακάνη Ανδρομάχη.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.