Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη νέα σχολική χρονιά


Μια νέα σχολική χρονιά με όνειρα, ελπίδες, στόχους και δίψα για μάθηση ξεκινά. Δύσκολος,  αλλά ταυτόχρονα όμορφος ο αγώνας της γνώσης  στον οποίο καλείται  να συμμετάσχει  ο καθένας από το  δικό του ρόλο,  του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του γονέα.

Σε εσάς τους  μαθητές όλων των βαθμίδων, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλό κουράγιο προκειμένου να φτάσετε   και να ξεπεράσετε   τους στόχους σας.  Το ταξίδι της μάθησης θα σας χαρίσει πνευματικά αγαθά που θα σας κάνουν πιο δυνατούς και πιο συνετούς στους αγώνες της ζωής. Στο τέλος της  διαδρομής θα βγείτε κερδισμένοι και γεμάτοι από εμπειρίες, γνώσεις και αναμνήσεις  από την ομορφότερη περίοδο της ανέμελης ζωής σας.

Εύχομαι ιδιαίτερα στους μαθητές της Α΄Δημοτικού καλή και γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον  και καλή πρόοδο. Στους μαθητές της Γ’ Λυκείου  υπομονή, επιμονή και θέληση για να επιτύχουν το στόχο τους.

Θερμές ευχές για δημιουργική και αποδοτική χρονιά απευθύνω στους εκπαιδευτικούς. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο σπουδαίο και  δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν,  διατηρώντας  υψηλό το αίσθημα ευθύνης για το λειτούργημά τους. Καλή χρονιά  και  στους γονείς που με εφόδιο την αγάπη τους  θα είναι  συνοδοιπόροι των παιδιών τους  στο δρόμο  των προκλήσεων και του ανταγωνισμού.

Πολιτεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές οφείλουμε να αγωνισθούμε για ένα αναβαθμισμένο, σύγχρονο  και  ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα, για μια παιδεία ίσων ευκαιριών. Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Γι΄ αυτό το λόγο  έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά να διασφαλίσουμε τους όρους για μια  καλύτερη παιδεία.





Καλή σχολική χρονιά σε όλους με  υγεία, δύναμη και  πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.