Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


Συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στον ραδιοσταθμό Real FM


«Διαδικασία παραίτησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μια πιθανή διενέργεια εκλογών αυτό το διάστημα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM. Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά, «Στην πολιτική υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Ή μπορείς και πιστεύεις κάτι και το υπηρετείς ή δεν μπορείς. Εάν εμείς πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι δεν μπορούμε, σημαίνει ότι καταρρέουμε, σημαίνει ότι σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Έχουμε πάρει μια εντολή και σήμερα πια βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο. Είναι δυνατόν; Εδώ δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα το χρέος μας, εδώ δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη συμμετοχή των ιδιωτών…»

O κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος στην ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων τόνισε ότι «οι συνομιλίες των ηγεσιών πρέπει να είναι διαρκείς και ανοικτές». Και συμπλήρωσε ότι, μέσα από μια θετική προσέγγιση και όχι αντιπολιτευόμενη διαρκώς με άρνηση, θα μπορούσε «να βοηθήσει και η Αντιπολίτευση στην εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δριμεία κριτική που ασκείται προς της Ελλάδα το τελευταίο διάστημα από ξένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι «βεβαίως θα πυκνώσουν αυτές οι φωνές από τη στιγμή που τελείωσε η ευημερία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού και αυτοί που πλήρωναν μέχρι τώρα δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να το κάνουν αλλά έχουν κι αυτοί ελλείμματα και τεράστια προβλήματα και ύφεση. Είναι λοιπόν προφανές ότι θα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας εκ μέρους των media, των κομμάτων, των Κυβερνήσεων, των Κοινοβουλίων και του κόσμου σε αυτές τις χώρες». Σχετικά με τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι «υπάρχει σκεπτόμενος Έλληνας ο οποίος θα δεχθεί να πάμε σε μια τέτοια πραγματικότητα, διότι αυτό θα είναι καταστροφή και θα χαθούν όλες οι αξίες που διαμορφώθηκαν αυτά τα χρόνια και αυτό που παραδίδουμε εμείς στα παιδιά μας».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί για την ανάκαμψη της ύφεσης και το οποίο θα πρέπει να προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Το σχέδιο αυτό, που ήδη υλοποιεί με ενέργειες και δράσεις το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε ως «μονόδρομο», περιλαμβάνει καταρχήν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ και την προσέλκυση και προώθηση ξένων επενδύσεων .Όπως μάλιστα επισήμανε «η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από τα δεσμά της αδράνειας, της γραφειοκρατίας και όλης αυτής της κουλτούρας που κυριάρχησε για σαράντα χρόνια, η οποία ουσιαστικά πολεμούσε συστηματικά κάθε μέρα την υγιή επιχειρηματικότητα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη θέση της δημιουργήθηκε μια ρηχή επιχειρηματικότητα, η οποία δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές, δεν πλήρωνε φόρους και τελικά αυτό το ονομάσαμε και μια υγιή ευημερούσα Ελλάδα».

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της συνέντευξης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.