Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος, στο Αιγίνιο Πιερίας



Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου προς τον Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέδρο για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης και υλοποίησης με την Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Ειδικού Νοσοκομείου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος, στο Αιγίνιο.

Το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος είναι ένα πολύ αναγκαίο και σπουδαίο έργο, ένα έργο υψηλής αναπτυξιακής προτεραιότητας και κοινωνικής ωφελιμότητας για την Βόρεια Ελλάδα, την Πιερία και ειδικότερα για την περιοχή του Δήμου Πύνδας – Κολινδρού. Το έργο έχει προταθεί να γίνει στο Αιγίνιο με χρηματοδότηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., έχει μάλιστα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό η απαραίτητη δημοτική έκταση  και είναι ενδεικτικού προϋπολογισμού 124 εκ. ευρώ.
Η κατασκευή και λειτουργία του, θα επιλύσει ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της Βόρειας Ελλάδας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξειδικευμένο σύγχρονο δημόσιο κέντρο, το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών στον τομέα της αποθεραπείας - αποκατάστασης.
Ο χώρος που προτείνεται να κατασκευαστεί έχει παραχωρηθεί από τον τοπικό Δήμο έχει αναγνωριστεί και είναι κομβικό σημείο μεταξύ των οδικών αξόνων (Εγνατία, ΠΑΘΕ), της σιδηροδρομικής γραμμής, με γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από τους Νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Όπως διαβεβαιώνεται μάλιστα από την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι ένα επιλέξιμο και ώριμο έργο το οποίο όμως δεν προωθείται προς υλοποίηση.
Ο κ. Παπαγεωργίου εδώ και δύο περίπου χρόνια χρόνια με επιστολές, ερωτήσεις και παραστάσεις στους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει την αναγκαιότητα, την σπουδαιότητα και την ωφελιμότητα του νοσοκομείου, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης και υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.
Πρόσφατα κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέδρο, ζητώντας να απαντήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ποιος είναι ο σχεδιασμός και γιατί δεν προωθείται η υλοποίηση του Ειδικού  Νοσοκομείου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος στο Αιγίνιο Πιερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.