Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση της ΔΕΗ στον Βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Νότια Πιερία


 Δελτίο τύπου



Δεν υφίσταται θέμα περαιτέρω ενίσχυσης των δικτύων στην περιοχή, αναφέρει η ΔΕΗ Α.Ε. ύστερα από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.
Ο κ. Αμοιρίδης, κατέθεσε την ερώτηση με αφορμή τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση της νότιας Πιερίας, σε ημέρες τουριστικής αιχμής, οι οποίες προκάλεσαν εκτός από ταλαιπωρία σε πολίτες και επαγγελματίες και ζημιές στον μηχανολογικό εξοπλισμό των αντλιοστασίων του Δήμου Δίου-Ολύμπου, όπως ανέφερε και σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου.

Στην απάντησή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. αναφέρει:
-Η Νότια Πιερία τροφοδοτείται από τον Υ/Σ 150/20 KV Σκοτίνας με έξι (6) κύριες γραμμές Μέσης Τάσης οι οποίες επαρκούν πλήρως για την κάλυψη ηλεκτρικών φορτίων και δεν υφίσταται θέμα περαιτέρω ενίσχυσης των δικτύων στην περιοχή αυτή
-Την τελευταία περίοδο υπήρξαν δύο μόνον ουσιαστικές διακοπές στην ευρύτερη  περιοχή. Η πρώτη το Σάββατο 16/7/2011, από τις 20:30 έως τις 21:30, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Δίου, από τραυματισμένο αγωγό Μέσης Τάσης (πιθανότατα από πυροβολισμό), η οποία όμως δεν επηρέασε καθόλου τις παραλιακές περιοχές νότιας Πιερίας (Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Σκοτίνα, Νέος Παντελεήμωνας, Λεπτοκαρυά).
-Η δεύτερη το Σάββατο 23/7/2011, από τις 21:20 έως τις 22:00, από καμένο ασφαλειοαποζεύκτη διακλάδωσης Μέσης Τάσης, που άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέρος των χωριών Δίου, Καρίτσας και Κονταριώτισσας.
-Τέλος κάποιες μικρές προγραμματισμένες διακοπές, διάρκειας μισής ώρας, για την αρχική ηλεκτροδότηση νέων πελατών (ξενοδοχεία, καταστήματα, οικίες), έγιναν κατόπιν ειδοποίησης και ήταν αναπόφευκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.