Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δυναμική παρουσία της Π. Ε. Πιερίας στην 9η “Γιορτή του Αγρότη”







     Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας  στην 9η  διήμερη ΄΄ Γιορτή του Αγρότη΄΄,  που διεξήχθη  το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας του δήμου Δίου- Ολύμπου.

      Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το προσεγμένο  περίπτερο της Π.Ε.Πιερίας που εξέθεσε τη μεγάλη ποικιλία και αρίστης ποιότητας των  τοπικών αγροτικών προϊόντων που παράγει  η  Πιερική γη, όπως  ακτινίδια, σταφύλια, μήλα, καπνά, βαμβάκι, ελιές  και κρασί. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσε το πλούσιο υλικό για την Πιερία που διανεμήθηκε από το περίπτερο της Π.Ε.Πιερίας, όπου προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού  ως τουριστικό προορισμό. Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου  ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Ιωάννης Δριβελέγκας.

     Για βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, προβολή και προώθηση    των τοπικών αγροτικών προϊόντων,  στήριξη του αγροτικού κόσμου, εκπαίδευση των αγροτών, σύνδεση αγροτικής παραγωγής  και τουρισμού έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου που επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 την έκθεση.

    ΄΄ Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στηρίζει διοργανώσεις που προβάλλουν τόσο  τα παραδοσιακά  προϊόντα  του τόπου μας όσο και τις δράσεις που συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής και κατ΄επέκταση στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας΄΄,  επεσήμανε  η κ. Μαυρίδου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική  ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης που θα αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση.
   
     Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, με την προϋπόθεση να αξιοποιηθούν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και  να καθοριστούν  στόχοι  με βάση τις ανάγκες των καιρών.

   
    Στην έκθεση παραβρέθηκαν οι   Περιφερειακοί  Σύμβουλοι  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,   Δημήτρης Τσιμήτρης και Νίκος Μακρίδης,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,   Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου καθώς και  οι  υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Μίλτος Νικολάου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Νασιάδης και Σπυρίδων Σταματέλλος.


    Στη διοργάνωση συμμετείχαν φορείς  και εταιρείες που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα και δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, ενώ το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής ανέλαβαν τοπικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.