Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ 1ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


H ERA ENΕRGY κατασκευάζει το πρώτο αγροτικό φωτοβολταϊκό στον νομό Πιερίας.








Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες άρχισαν οι εργασίες εγκατάστασης του πρώτου αγροτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στο νομό Πιερίας στην περιοχή Βαρικό του δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Το πάρκο ανήκει στην αγρότισσα Παυλίδου Ελισάβετ.
Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η ERA ENERGY . Οι μηχανικοί της εταιρείας μελέτησαν την χωροθέτηση έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα σκίασης και να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του πάρκου.
Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν 20 trackers μονού άξονα PHAETHON, φωτοβολταϊκά πλαίσια τύπου SHARP και inverters SIEMENS.
Η απόδοσή του εκτιμάται ότι θα είναι 195.000 kWh το χρόνο. Η παραγόμενη αυτή «πράσινη» ενέργεια αντιστοιχεί μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα κατά 171 περίπου τόνους .
Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη του αγροτεμαχίου και έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις των trackers.
H κατασκευάστρια εταιρεία ERA ENERGY εκτιμά ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε έναν περίπου μήνα. Και μετά την δοκιμαστική του λειτουργία θα μπει στην κανονική διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Μετά το πρώτο αγροτικό φωτοβολταϊκό στην Πιερία, ακολουθούν άμεσα και αρκετά από τα υπόλοιπα που έχουν έγκριθεί στην πρώτη φάση αξιολόγησης. Τα έργα αυτά είναι περίπου 70 στο νομό μας.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία υπογραφής σύμβασης αγοραπωλησίας της ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ έχει επιταχυνθεί επειδή έχει περιέλθει πλέον στα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής που προηγουμένως ήταν πάνω από επτά μήνες τώρα θα μειωθεί στον ένα μήνα περίπου.
Επιπλέον για τους υπόλοιπους αγρότες για τους οποίους δεν είχαν μελετηθεί οι αιτήσεις τους λόγω του κορεσμένου δικτύου στην περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιό τους, σύντομα (εκτιμάται μέχρι τέλους του έτους) στους περισσότερους απ’ αυτούς θα κοινοποιηθούν οι όροι σύνδεσης και έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν στην κατασκευή του έργου τους.


Με εκτίμηση

Νίκας Άρης
Διευθυντής
τηλ. 6970966366

ERA Energy ΕΠΕ
Βι.Πε Λιτοχώρου
Τηλ. 2352061344
Fax. 2352061342

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.