Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Έναρξη 18ου Πανελληνίο​υ Συνεδρίου Νέων Αγροτών


Στην ακριτική Χίο, μακριά από τις δομές της κεντρικής εξουσίας οι Νέοι Αγρότες για το
18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών


Η τελετή έναρξης του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών ξεκινά στις 21.00, της Παρασκευής, 9 Σεπ 2011, στην κεντρική πλατεία των Μεστών Χίου, αρκετά μακριά από τα κέντρα εξουσίας, μαζί με τους αυθεντικούς παραγωγούς του πλούτου της Ελλάδος, του αγρότες, σε έναν χώρο όπου το ιστορικό περιβάλλον είναι η ζωντανή καθημερινή αγροτική πραγματικότητα.
Ο κ. Σταύρος Βαρβάκης, μέλος της Οργ. Επιτροπής, εκπρόσωπος της ΕΝΑ Χίου στην ΠΕΝΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Χίου, επεσήμανε ότι οι Νέοι Αγρότες, σε όλα τα μέχρι σήμερα Συνέδριά τους, είχαν πάντα την υποστήριξη και συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Η Οργανωτική Επιτροπή κρατήθηκε μακριά από την «μόλυνση» της ιδιοτέλειας που πηγάζει από το σημερινό πολιτικό σύστημα και την αλαζονεία της εξουσίας που ελέγχει το πολυδιασπασμένο αγροτικό συνδικαλιστικό χώρο. Οι Νέοι Αγρότες είναι πολιτική οργάνωση, όπως όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που παράγουν πολιτική, αλλα είναι μακριά από τους εξουσιαστικίστικους μηχανισμούς.
Ο κ. Λ. Πολυμενάκος δήλωσε ότι από την ίδρυσή της η ΠΕΝΑ υφίσταται την υφαρπαγή των σκέψεων, θέσεων & φρέσκων ιδεών από τις εξουσίες, που τελικά δεν καταφέρνουν να τις αξιοποιήσουν αποτελεσματικά, διότι δεν δίνονται τα μέσα ή/& η πρόσβαση συμμετοχής στους οργανωμένους Νέους Αγρότες που τις δημιούργησαν.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλος συγχαίρει τόσο την οργανωτική Επιτροπή, όσο και τους Νέους Αγρότες που παρά τα ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο λόγω της νησιωτικότητας, όσο και λόγω «οψιμότητας σοδειάς» καθώς και της ελληνικής οικονομικής συγκυρίας κατάφεραν να συμμετέχουν καλύπτοντας το μέγιστο των δαπανών του Συνεδρίου «εξ ιδίων».
Την τελευταία στιγμή προσέτρεξαν οικονομικά και υποστηρικτικά φίλοι και συνεργάτες μεταξύ των οποίων η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τους: ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΥΠΕΡΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Δήμου Χίου, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, MEDITERRA, ΕΚΑΓΕΜ, ΕΒΕΚ Χυμοί, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών, GOLDEN SAND Hotel, ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ, τους συνεργάτες του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και βέβαια την συνεχή υποστήριξη με ολοσέλιδες καταχωρήσεις επί τρεις μήνες από την εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΓΡΟΤΙΚΗ Έκφραση, το newsletter ΑγροΝέα, τις εφημερίδες AGRENDA και ΠΑΤΡΙΔΑ, τα πολυάριθμα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης και τις τοπικές εφημερίδες και ΜΜΕ.
Ο κ. Ν. Ρικανιάδης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την ιδιαίτερη προσπάθεια να έρθουν στην Χίο, εκπροσωπώντας τις Ενώσεις Νέων Αγροτών από όλη την Ελλάδα στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Χίο επεσημαίνοντας ότι οι Νέοι Αγρότες είναι επαγγελματίες αγρότες και εθελοντές συνδικαλιστές.
Πληροφορίες για την τελετή εγκαινίων, Παρασκευή, 9/9/2011, στις 21.00, στα Μεστά Χίου, στον κ. Α. Γιάτσογλου, 6943834921, info@neoiagrotes.gr.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.