Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρευρέθηκε στη σύσκεψη για την παιδεία, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με θέμα τον σωστό προγραμματισμό και την άριστη λειτουργία των σχολικών μονάδων, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Αστέριο Κρίτογλου για την πρόσκληση του, ανέφερε πως με βάση τον νέο αυτoδιοικητικό σχεδιασμό του Καλλικράτη ο ρόλος της Περιφερειακής Ενότητας στα θέματα Παιδείας είναι περιορισμένος αλλά η Π.Ε. Πιερίας είναι εδώ για στηρίξει τους Δήμους με την εμπειρία της και όλες της τις δυνάμεις , πολιτικές ,τεχνικές και οικονομικές για τη συνέχιση του τεράστιου και αναγκαίου έργου τους για σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία.
Στον τομέα της σχολικής στέγης η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως μέλημα της Π.Ε. Πιερίας είναι βασικά η εξεύρεση οικόπεδων, η ετοιμότητα των μελετών και η διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για να βελτιώσουμε σημαντικά τις συνθήκες διδασκαλίας στη Περιφερειακή Ενότητα. Ιδιαίτερα το τμήμα Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας έχει ως σκοπό τον σχεδιασμό σε συνεργασία με τους Δήμους την παραγωγή ώριμων πράξεων (μελέτες και κατασκευή) για τις Υποδομές στην εκπαίδευση που αφορούν υποδομές της A’βάθμιας, και B’βάθμιας για εξοπλισμούς κλπ.). Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί ένας σωστότερος Προγραμματισμός της σχολικής στέγης. Όσον αφορά τις συντηρήσεις των σχολείων, βιβλιοθήκες έπιπλα-θρανία και τον γενικό εξοπλισμό, ανέφερε πως αυτά μπορούν να ενταχθούν σε Προσκλήσεις μέσων των Προγραμμάτων.
Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες της για την έγκριση των σχολικών εκδρομών που εντάσσεται στην Λειτουργία των σχολείων, θέμα το οποίο απασχολεί την Περιφέρεια όχι μόνο από εκπαιδευτικής άποψης, αλλά και από οικονομικής και κοινωνικής και γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή.
Τέλος η κα Μαυρίδου δεσμεύτηκε πως θα εισηγηθεί και θα προωθήσει, όλα τα σχέδια των Δήμων για την υλοποίηση τους, μέσα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Π.Ε. Πιερίας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας για το θέμα της Παιδείας μέσα στην επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.