Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Θα ήταν εγκληματική η προσπάθεια όσων τώρα επανέρχονται, με τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων



«Η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματός μας γίνεται για να οριοθετήσουμε ξανά και τις αξίες που μας εκφράζουν, και τις στοχεύσεις που έχουμε, και την πορεία που παίρνουμε, αλλά και παράλληλα για να δώσουμε και την οργανωτική ορμή που χρειάζεται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. Και προσέθεσε ότι «το γεγονός ότι υπήρξαν αυτές οι εσωτερικές διαδικασίες όλο αυτό το διάστημα, ήταν ένας άθλος και μία πολύ σημαντική κατάκτηση, παρά τις δυσκολίες».
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που εδώ και δύο χρόνια δίνει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η πορεία της χώρας, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν πρέπει να υπονομεύεται. «Θα ήταν εγκληματική η προσπάθεια όσων τώρα επανέρχονται, με τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων», υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και προσέθεσε: «δοκιμάσαμε, κάναμε, και εγώ προσωπικά, μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία, μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης. Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ' όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ κοντόφθαλμη η πολιτική τους και πάρα πολύ περιστασιακή και συγκυριακή».
«Ωστόσο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «είναι σημαντικό να επιδιώκουμε συγκλίσεις, όπως και τις επιδιώξαμε - και καλώς τις επιδιώξαμε - στο χώρο της παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας, γιατί όσο υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση, τόσο εμπεδώνονται θεσμικά οι αλλαγές αυτές και έχουν και μια διαχρονικότητα πολύ πιο σημαντική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.